Βασικοί γευστικοί συνδυασμοί

Το ταίριασμα μπύρας και φαγητού μπορεί να αποδειχθεί μια ιδιαίτερα πολύπλοκη διαδικασία δεδομένου ότι ο αριθμός των συνδυασμών είναι εντυπωσιακά μεγάλος. Μια μπύρα μπορεί να συμπληρώνει αρμονικά ένα γεύμα, να περιορίζει κάποια στοιχεία του ή και να προσφέρει μια ιδανική αντίθεση.

Aperitivo Peroni Nastro Azzurro

Aperitivo Peroni Nastro Azzurro

Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχουν ξεκάθαροι κανόνες χωρίς αυτό όμως να σημαίνει πως όλες οι μπύρες ταιριάζουν με όλα τα φαγητά. Έτσι, μια βασική αρχή αποτελεί το ότι οι ελαφριές μπύρες πηγαίνουν με πιο ελαφριά εδέσματα ενώ οι πιο βαριές μπύρες με πιο βαριά φαγητά. Αυτό σημαίνει πως οι ελαφριές μπύρες αναδεικνύουν φαγητά όπως θαλασσινά, κοτόπουλο, σαλάτες και ζυμαρικά. Αντίθετα, πιο βαριές μπύρες πλούσιες σε βύνη ταιριάζουν καλύτερα με κόκκινο κρέας ή λουκάνικα. Γενικά, όσο μεγαλύτερη είναι η ένταση του μαγειρέματος του φαγητού τόσο πιο βαριά θα πρέπει να είναι και η μπύρα που θα το συνοδεύει.

Estrella Inedit

Estrella Inedit - Specifically brewed to pair with food!

Ας δούμε παρακάτω κάποιους γευστικούς συνδυασμούς με τους βασικούς τύπους μπύρας:

o        Lagers: Λευκά κρέατα, θαλασσινά, ζυμαρικά με ελαφριές σάλτσες

o        Pilsners: Ψάρι, δροσερές σαλάτες, ελαφριά τυριά

o        Ales: Πίτσα, Χοιρινό, πικάντικα ασιατικά πιάτα, επιδόρπια με βάση το σιρόπι

o        Weisse: Δροσερές σαλάτες και ψητά λαχανικά, σούσι, καπνιστά αλλαντικά

o        Lambic: Κοτόπουλο, γλυκά ασιατικά πιάτα, επιδόρπια με φρούτα

o        Abbey/Trappist: Ψάρια, τυριά με έντονες γεύσεις, επιδόρπια με σοκολάτα

o        Stout: Οστρακοειδή, τυριά με έντονες γεύσεις, επιδόρπια

You must be logged in to post a comment Login