Beer Tips

  • Επιλέξτε το σωστό ποτήρι για τον κάθε τύπο μπύρας έτσι ώστε να εξασφαλίσετε την μέγιστη απόλαυση.
  • Το ποτήρι δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να είναι παγωμένο ακόμα και όταν η θερμοκρασία είναι χαμηλή. Ο πάγος που δημιουργείται στο ποτήρι αλλοιώνει την γεύση της μπύρας ενώ καταστρέφει και τον αφρό της.
  • Πριν το σερβίρισμα καθαρίστε τα ποτήρια προσεκτικά με κρύο πόσιμο νερό αποφεύγοντας τα κοινά απορρυπαντικά ή το πλυντήριο πιάτων. Μην τα σκουπίζετε και αφήστε να κυκλοφορήσει ο αέρας.
  • Για την σωστή φύλαξη της μπύρας αποφύγετε μέρη με υψηλή θερμοκρασία.  Επιλέξτε χώρους σκοτεινούς με δροσερές θερμοκρασίες (όχι πάρα πολύ χαμηλές).
  • Σερβίρετε σωστά την μπύρα: Κρατήστε το ποτήρι από γωνία 45 μοιρών σερβίρετε σταθερά και ισιώστε μόλις η μπύρα φτάσει λίγο πάνω από την μέση, ολοκληρώνοντας το γέμισμα με συνεχή ροή στο κέντρο του.
  • Για το σερβίρισμα μιας μπύρας weisse θα χρειαστείτε οπωσδήποτε το δικό της ποτήρι. Σερβίρετε την μπύρα κρατώντας το ποτήρι σε κλήση 45 μοιρών, και σταδιακά το επαναφέρετε σε κάθετη θέση. Σερβίρετε μόνο τα 3/4 της μπύρας ενώ την υπόλοιπη την αφήνετε για λίγο μέσα στο μπουκάλι. Ανακινείτε το μπουκάλι με αργές κινήσεις, ώστε να ανακατευτούν καλά τα υπολείμματα της μαγιάς και να δημιουργηθεί αφρός. Μετά, σερβίρετε την υπόλοιπη μπύρα σε κάθετη θέση.
  • Σερβίρετε στην σωστή θερμοκρασία για να εκτιμήσετε το κάθε στυλ μπύρας. Οι lagers πίνονται στους 4-6 ο C ενώ οι ales στους 8-10 ο C.
  • Η μπύρα θα πρέπει να είναι φρέσκια. Έτσι, θα πρέπει πάντα να ελέγχετε την ημερομηνία λήξης της ετικέτας πριν την αγοράσετε.
  • Δοκιμάστε πολλές ετικέτες από διαφορετικούς τύπους μπύρας από διαφορετικά μέρη του κόσμου. Θα ανακαλύψετε διαφορετικές γεύσεις και σύντομα θα βρείτε την αγαπημένη σας.
  • Όταν επιθυμείτε να δοκιμάσετε διαφορετικές μπύρες ξεκινήστε με τις πιο ελαφριές και σταδιακά περάστε σε πιο πλούσιες γεύσεις και βαριές μπύρες. Ανάμεσα στις δοκιμές σας καθαρίστε τον ουρανίσκο σας με νερό, ψωμί ή παξιμάδια/crackers χωρίς αλάτι.