Lambic

LAMBIC

Αν και είναι μπύρες υψηλής ζύμωσης αποτελούν μια ξεχωριστή κατηγορία λόγω της ζύμωσής τους η οποία γίνεται από άγριες ζύμες που κυκλοφορούν στην ατμόσφαιρα της ευρύτερης περιοχής Peyottenland, έξω από τις Βρυξέλλες. Οι άγριες ζύμες προκαλούν φυσική αυθόρμητη ζύμωση στο ζυθογλεύκος με αποτέλεσμα μια μοναδική μπύρα με «άγρια» γεύση και ομορφιά. Η μπίρα Lambic χρησιμοποιείται ως βάση για την παραγωγή των φρουτόμπιρων Kriek, Framboise, Peche, Casis και άλλων μοναδικών γεύσεων.